fbpx

Stephan & Marlous trouwen bij Duin & Kruidberg

Woooooooooooooooooow, wow wow wow! 

Op vrijdag 2 oktober mocht ik Stephan & Marlous uit Blaricum trouwen, absoluut een van mijn leukste bruidsparen ooit! Ik had een vriendin van Marlous getrouwd en zo kwamen ze op mijn pad. Op 27 maart ’20 zouden ze trouwen en wel bij de toplocatie Kasteel de Haer in Utrecht.

Al sinds begin 2019 vormden we met z’n 3tjes een appgroep en deelden we van alles. Foto’s van een willekeurige vrijdagmiddagborrel, foto’s van de trouwkaarten, tot aan frustraties over… Corona. Want opeens was ze er begin dit jaar. Eerst dachten we nog dat het wel los zou lopen. ‘Komt wel goed toch’. Maar nee, kwam niet goed. Vlak voor hun grote dag kregen deze twee schatten te horen dat ze simpelweg niet mochten trouwen. Wat een ellende. De teleurstelling was intens.

Gelukkig was er ook veel veerkracht en konden we snel de agenda’s trekken om een nieuwe datum te prikken. Hoewel veel bruidsparen het niet aandurfden om nog in 2020 te trouwen durfden zij dit wel en ze kozen 02-10-20 tot hun nieuwe grote dag. En zo geschiedde.

En nee, dat ging niet zonder slag of stoot. Ze bleken op zoek te moeten naar een nieuwe locatie.Wat een geruststelling toen ze deze eenmaal hadden gevonden! Landgoed Duin & Kruidberg had voldoende ruimte om met de 1,5 meter regel toch veel mensen te kunnen ontvangen.

Stephan en Marlous gingen niet voor half werk en boekten een aantal topleveranciers. Meral Soydas als fotografe met Marscha van Druuten als second shooter. Jan Persoon als videograaf en Asia Czaj op viool tijdens de ceremonie. En ik mocht, nog steeds, de ceremonie vormgeven. Geweldig!

Mooi zijn ze he?! 

Vlak voor hun nieuwe grote dag zaten we in de 2e Corona golf en werden de regels weer aangescherpt. Stephan en Marlous hadden 8 verschillende draaiboeken ontwikkeld, welk scenario er ook zou ontstaan: zij konden gewoon trouwen! Hun gastenlijst was al teruggebracht van 120 personen naar 70, dit zou toch moeten kunnen? Mee nee: Je mocht per 29 september nog maar samenkomen met 30 max in groepjes van 4, met 1,5 meter afstand. Bizar gewoon! Uiteindelijk bleek Landgoed Duin & Kruidberg super behulpzaam en inventief en samen met het bruidspaar hebben ze geweldige oplossingen bedacht om hun dag zo compleet mogelijk te kunnen vieren. Wat een toppers!

De ceremonie was een feest!
De binnenkomst was alleen al onvergetelijk! Stephan kwam binnen met 6 flacons Rum en nodigde zijn ceremoniemeester en hun 4 getuigen uit voor een klein momentje samen. Op de flacon stond geschreven ‘Drinking rum before you say YES makes you a pirate, not an alcoholic’. Leuk detail! Toen Stephan een beetje opgewarmd was, was het tijd voor Marlous. Het bruidspaar had violiste Asia Czaj om een geweldige openingstuk te spelen; het stuk van The Greatest Showman. Marlous maakte een geweldige entree aan de arm van haar vader. Aangezien haar vader eerder ernstig ziek is geweest had zij gedroomd, maar nooit durven hopen dat hij haar weg kon geven. Voor haar vader had ze sokken laten maken met daarop de tekst ‘Of all our walks, this one is my favorite’

Ik had een extreme hoeveelheid leuke verhalen over het bruidspaar waarmee ik uren had kunnen vullen, echter, dat kon niet want ik had ook nog een aantal sprekers tijdens de ceremonie. Vier om precies te zijn! Stephans beste vrienden Ralph en Sjoerd namen het woord en daarna Marlous haar broers Jeroen & Sander. Stuk voor stuk spraken ze prachtige woorden. Woorden die je normaal niet zo snel tegen elkaar zegt, maar op een dag als deze gedeeld mogen worden. Fotografen Merel & Marscha bewogen zich overal soepeltjes doorheen en gaven ook Jan Persoon alle gelegenheid om zijn shots te schieten voor zijn mooie film.

Geloften
En dan… na een prachtige speech, mooie verhalen van vrienden en familieleden, op weg naar het ja-woord, is het tijd om eens van het bruidspaar te horen waarom zij eigenlijk voor elkaar kiezen. Hun geloften waren pareltjes. Zo mooi geschreven. Kon ik jullie lezers allemaal maar eens meenemen. Je had er gewoon bij moeten zijn!

Na de geloften schakel ik altijd over naar het JA-woord, direct gevolgd door natuurlijk DE kus, de ringen en dan de handtekeningen. Ook daar maak ik een bijzonder moment van. Want die getuigen hebben mijn bruidspaar natuurlijk niet voor niks uitgekozen, deze mensen zijn stuk voor stuk belangrijk en dus zet ik ze in het zonnetje. En dan… als de handtekeningen staan, is het tijd voor feest. Na een geweldig applaus toog het bruidspaar naar buiten voor een mooie groepsfoto, waarbij ook een livepainter aanwezig was (dikke vette tip, zo’n gaaf aandenken!) en aansluitend taart en toost!

Stephan & Marlous zijn twee absolute kanjers. Ze hebben bijzonder veel voorbereidingsstress gehad, maar hebben het gered! En achteraf hebben ze de dag van hun leven gehad, met aanpassingen en al. Jullie begrijpen het: het was weer smullen geblazen.

Ik ben dankbaar dat ik erbij mocht zijn en ga hier nog even flink van nagenieten. 

Ze stuurden mij deze lieve app:

Hi lieve Carina,

Toen we voor jou kozen in feb 2019 hadden we nog geen trouwdatum – laat staan een tweede datum – maar we wisten al dat jij het moest worden na aanraden van een lieve vriendin. Wij zeiden altijd tegen elkaar dat als een ceremonie je zo bij blijft dat dit vaak niet om de juiste redenen is. Maar wow. Dat het zo mooi zou zijn hadden we niet durven verwachten. Zoveel gevoel en emotie! Bedankt voor de mooiste ceremonie en dat je ons getrouwd hebt. Ook dank voor de steun in de afgelopen maanden! Het was niet makkelijk maar met af en toe extra bellen appen of afspreken hebben ons enorm geholpen! 

Wij gaan nu lekker inpakken en op naar Rome!

Heel veel liefs,
Familie Osseweijer

credits

Locatie: Duin & Kruidberg te Velsen Noord 
Fotograaf: Meral Soydas Photography
Second Shoort: Marscha van Druuten
Videograaf: Jan Persoon
Trouwambtenaar: Carina Roemers
Violiste: Asia Czaj
Kapper bruid: Haarstudio 5 – Dominique
Kapper gom: My Hairstudio – Merel
Bruidstaart: Patisserie Tout
Trouwkaarten: Cottonbird
Bloemwerk: Bloemen Service Nederland 
Juwelier: Juwelier de Tijd
Livepainter: Dorien via livepaint.nl

RECENTE
BLOGS

Wat zijn de mogelijkheden?

Een ander woord voor trouwambtenaar is BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Carina werkt sinds haar 23e als gemeente BABS (gemeente Dongeradeel) en heeft

Lees verder »

Vragen of hulp nodig?

Bel 06-144 33 884, mail mij of vul het contactformulier in.